RESPEKT FOR KONGERIGETS KLASSIKERE
Skulle det være et stykke med sild – og måske et med cremet hønsesalat? En dyrlægens natmad serveret med masser af kærlighed? Eller et stjerneskud, der får englene til at synge?
Det er den slags mad, vi serverer i den historiske oase, Restaurant Frihavn, som ligger lige i smørhullet på Amerika Plads. Bygningen er den gamle, ikoniske Frihavnens Station, som er tegnet af den kendte, danske arkitekt Heinrich Wenck og opført i 1895. Og med sit smukke bindingsværk, det lille tårn og de sprossede vinduer danner den ikoniske bygning de helt rigtige rammer omkring byens bedste åndehul.
Her bliver hverdagens stress og jag fejet væk af historiens vingesus, så snart du træder ind på de hvidbejdsede gulve. Og det eneste, du skal koncentrere dig om, er at sænke skuldrene, læne dig tilbage i Børge Mogensen-stolen og nyde et ualmindeligt godt måltid dansk mad tilberedt af nogle kokke, som sætter en ære i at få frikadellen til at sidde lige i øjet.
For man skal ikke tage fejl: Selvom vi er helt nede på jorden, sætter vi en ære i, at tingene er mere end blot i orden. Det gælder alt fra råvarerne, tilberedningen og anretningen til drikkevarerne, betjeningen og indretningen. Hvorfor? Fordi smørrebrødet og kongerigets andre klassikere fortjener mindst lige så meget ærefrygt og respekt som diverse nynordiske krumspring.
Rigtig hjertelig velkommen til Restaurant Frihavn.